Press "Enter" to skip to content

Nasi Goreng med kyckling

Skriv ut recept
Nasi Goreng med kyckling
nasi goreng med kyckling
Maträtt Kött, Kyckling
Kök Allmänt
SmartPoints/Portion 4 SP/Portion
Portioner
portioner
Ingredienser
Maträtt Kött, Kyckling
Kök Allmänt
SmartPoints/Portion 4 SP/Portion
Portioner
portioner
Ingredienser
nasi goreng med kyckling
Instruktioner
  1. Börja med att koka riset (ca 2-2 1/2 dl okokt ris).
  2. Strimla kycklingfilén i mindre bitar och stek den tillsammans med gul lök i 2 tsk av rapsoljan. Tillsätt sambal oeleke och låt den fräsa med.
  3. Skär vitlök och paprika i mindre bitar och låt den fräsa med. Lägg i purjolöken och skinkan (skuren i mindre bitar) tillsammans med sockret. Fräs ytterligare en minut.
  4. Tillsätt det kokta riset och smaksätt med salt, peppar och ketjap manis.
  5. Vispa upp äggen. Hetta upp 1 tsk olja i en stekpanna och stek äggen under omrörning så att det blir trådigt.
  6. Vänd ner äggen i risblandningen och servera direkt, gärna med en grönsallad och eventuellt citron.